F E E S T W E E K   L E E R B R O E K

Beste lezers,
Onze 5-jaarlijkse feestweek nadert met rasse schreden. Op verschillende plaatsen in ons dorp is men op de een of andere manier bezig met het thema van ons feest: BEROEPEN. De voorbereiding is in volle gang. Er worden wagens gebouwd, poorten gemaakt en taferelen en verlichting voorbereid.

Omdat er geen / minder feestelijke straatverlichting zal zijn doen we hierbij nog een extra oproep om individueel, of samen met een of meerdere buren, toch de uitdaging aan te gaan om huizen en tuinen in te richten met verlichte taferelen. Ook roepen wij u op om tijdens de feestweek zoveel mogelijk te ‘vlaggen’ zodat het met elkaar toch een feestelijk en gezellig aanzien wordt.

(met de gemeente Zederik is afgesproken dat de straatverlichting niet uitgaat – in verband met veiligheid – maar het is wel toegestaan een lantaarnpaal die hinderlijk is voor tuintaferelen / verliching af te plakken)

We hebben ook deze feestweek weer een afwisselend programma samengesteld, waarbij we voor het eerst onze activiteiten hebben verplaatst naar net buiten het dorp. Een programma voor jong en oud, actief en meer passief. Hieronder vinden jullie wat meer uitgebreide informatie over het programa. Kijk ook voor actuele informatie op de website van de oranjevereniging.

Laten we er met elkaar een mooie en gezellige week van maken.

  

Programma

Vrijdag 12 augustus – Opening
Om 20.00 uur willen we met elkaar de feestweek openen. Dit doen we bij de feesttent aan de Korte Schenkel. Zowel de Gemeente Zederik als onze zusterverenigingen uit Zederik behoren tot de genodigden. Ook u bent daarbij van harte uitgenodigd.

Vrijdag 12 augustus – 90’s party met Mental Theo
Vanaf 21.00 uur beginnen we met onze eerste activiteit, we gaan terug in de tijd met een spetterende 90’s party. We werken toe naar het hoogtepunt later op de avond, een optreden van Mental Theo !

Entree voor leden € 10,- en voor niet leden € 12,50

Zaterdag 13 augustus – Landgoedfair
Na een zeer goed geslaagde Landgoedfair tijdens de feestweek van 2011 is hij nu terug. Leerbroek heeft weer zijn eigen Landgoedfair in de boomgaard aan Leerbroekseweg 11, bij Henk de Jong. Er staan meer dan 50 standhouders met brocante/curiosa, keramiek, tupperware, houten speelgoed, woondecoratie, taarten, bloemen; je kan het zo gek niet noemen. Er zijn ook leuke kinderactiviteiten en natuurlijk volop eten en drinken. Inwoners van Leerbroek verwachten we lopend of per fiets. Deze sfeervolle en veelzijdige Leerbroekse landgoedfair is vanaf 10:00 geopend en gaat door tot 16:00.

Parkeren is mogelijk bij dorpshuis De Schakel of bij pannekoekenrestaurant Onder de Pannen.

Zaterdag 13 augustus – (Verlichte) optocht
Uiteraard hebben we ook weer een optocht en, zoals we in Leerbroek gewend zijn, vindt deze half in het donker plaats zodat we de verlichte wagens goed kunnen zien. We gaan opstellen om 18:00 op de Oude Geer en vertrekken rond 18:30 zodat we om 23:00 weer terug kunnen zijn op het dorp. De route gaat dit jaar over de Korte Schenkel, Recht van ter Leede, Dorpsweg, Leerbroekseweg, Weverwijk, Kanaaldijk – bij Perry ’t Lam houden we een korte pauze en daarna vervolgen we onze route via –  Middelkoop en de Kerkweg terug naar de feesttent. In de feesttent kan nog een hapje en drankje genuttigd worden en worden de prijzen uitgereikt.

Maandag 15 augustus – Seniorenmiddag – Rondvaart over de Linge
We beginnen deze dag met de seniorenmiddag, voor iedereen vanaf 55 jaar. We gaan een rondvaart maken op de Linge, gecombineerd met een uitgebreid warm/koud buffet. De boot vertrekt om 16:00, ‘inschepen’ tussen 15.30 en 15.45. We leggen om 19:00 weer aan in Leerdam. De eigen bijdrage voor deze middag is € 15,- per persoon (drankjes zijn voor eigen rekening)

Maandag 15 augustus – Rabo Dikke Banden Race
Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en heb je een fiets? Doe dan me aan de Rabo Dikke Banden Race, de race start om 18:00 bij de feesttent. Meld je aan via www.zederikinbeweging.nl/rdbr-leerbroek

Maandag 15 augustus – Klaverjassen en sjoelen
Vanaf 20:00 zijn er diverse activiteiten in de tent om er een leuke en gezellige avond van te maken. We gaan onder andere klaverjassen en sjoelen op de mega-sjoelbak.

Maandag 15 augustus – Dartcompetitie
Ook hebben we deze maandagavond een dartcompetitie. Wie wil zich de beste darter van Leerbroek kunnen noemen. De loting is om 20:00 en dan hopen we zo snel mogelijk te beginnen. Inschrijfgeld is € 3,00

Dinsdag 16 augustus – Pubquiz
Gezelligheid, hilariteit en competitie zijn de themawoorden van deze avond. Deze avond is gebaseerd op het thema beroepen van onze feestweek. De dresscode voor deze avond is ‘Beroepen’. Je kan daarbij denken aan uit uitbeelden van beroepen die ook te zien zijn geweest bij de optocht maar ook elk ander beroep in kleding uitbeelden is van harte welkom. Dus: laat aan je kleding een beroep zien!!

Entree voor leden € 8,- en voor niet leden € 10,00

Woensdag 17 augustus – Zigeuneravond
Anders dan anders … ook dat in Leerbroek. Een zigeuneravond – diverse elementen / activiteiten zullen dit thema hebben. Waar denken we aan als we het over dit thema hebben ??? Denk er over na, google en pas je dresscode daar op aan. We ontmoeten die avond graag de meest uiteenlopende zigeuners en zigeunerinnen.

Donderdag 18 augustus – Q-music Foute Party
Vanaf 21.00 uur een gegarandeerd feest met Q Music foute party…!!! De uitdaging is: Verkleed je zo fout mogelijk – een beetje fout is niet fout genoeg –  en kom je outfit showen in de feesttent. Laten we er met elkaar een gezellig fout feest van maken

Entree voor leden € 8,- en voor niet leden € 10,00

Vrijdag 19 augustus – Kindermiddag
De kindermiddag wordt gehouden op bezoekboerderij het achterhuis in het hoogeind. Jan en Jose maken voor de kinderen een mooi programma in verschillende leeftijdscategorieën. Neem je laarzen mee en trek je oude kleren aan en kom gezellig meedoen met de spelletjes. Na afloop is er friet klaar voor de kinderen. Kinderen € 5,- volwassen € 3,50

Vrijdag 19 augustus – Apres skihut on tour
Met een Skihut on Tour halen we de leukste feestkroeg van Nederland naar Leerbroek. Ga helemaal los op de bekende feesthits van de skihut. Ook voor deze avond geldt: Pas je dresscode aan: geen zomer maar winter: Oostenrijk, sneeuw, kou, skipak…. vul maar in.

Entree voor leden € 10,- en voor niet leden € 12,50

Zaterdag 20 augustus – Highlandgames Zederik
Waar sinds de 11de eeuw de Schotse clans over de Schotse Hooglanden trokken om onderling de strijd met elkaar aan te gaan, worden er dit jaar wederom in Zederik de jaarlijks terugkerende Highland Games georganiseerd. Diverse mannen- en vrouwenteams vanuit de regio Zederik (Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Lexmond, Hei– en Boeicop, Leerbroek, Vianen en Nieuwland) komen op 20 Augustus  in Leerbroek bijeen om deze atletische strijd wederom ten uitvoering te brengen.

In teams van 6 tot 8  personen kan je meedoen aan deze teamstrijd. Met onder andere Strobaal werpen, Melkbus sjouwen, Potlood werpen, Boomstam breien. Laat je verrassen door de unieke spelonderdelen en de strijdlust. Voor verdere informatie of inschrijvingen zie www.highlandgameszederik.com

Zaterdag 20 augustus – Foute Playbackshow
De playbackshow zoals we het kunnen maar dan andersom….. probeer zo fout mogelijk te playbacken,  de verkeerde tekst de zingen of uit de maat dansen. Verras ons met jullie orginaliteit!

Entree voor leden €5,- en voor niet leden € 7.50

Zondag 21 augustus – Tentdienst
Om 14.30 uur sluiten we de feestweek af met een ‘Tentdienst’ waarvoor iedereen, kerkelijk en/of niet kerkelijk van harte wordt uitgenodigd!! Spreker zal zijn Jan Meerkeerk uit Schoonrewoerd en de muzikale bijdrage wordt geleverd door de band “4Tune”. Het thema zal zijn, in lijn met het thema van de feestweek: Allemaal Beroepen – Allemaal Geroepen.